Scientific Project Manager

Sep 8, 2020

Functieomschrijving

Wil jij als Scientific Project Manager meewerken om een revolutionair medical diagnostic device naar de kliniek te brengen?

Breathomix is een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder innovatieve technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen, maar ook kunnen bepalen bij welke behandeling een patiënt baat zou kunnen hebben. Op deze manier kunnen we de kans op overleving vergroten, de kwaliteit van zorg en leven verbeteren, en kosten besparen. Onze oplossing bestaat uit een onderzoeks- en analyse platform (BreathBase Platform), een database met duizenden klinisch gevalideerde ademprofielen (BreathBase) en een elektronische neus voor het meten van ademprofielen: de SpiroNose, ontwikkeld in het AMC in Amsterdam.

Momenteel richten wij ons op longaandoeningen zoals astma/COPD, longkanker en ILD, op predictie van respons op immunotherapie en het diagnosticeren van andere, niet long-gerelateerde aandoeningen op basis van ademanalyse.

Wij werken momenteel aan een tiental klinische studies verspreid over locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië. Daarnaast werken we aan het implementeren van de eerste toepassingen in de klinische praktijk.

Als Scientific Project Manager rapporteer je aan de Chief Operational Officer en werk je samen met een (senior) Scientific Projectmanager aan het voorbereiden, starten en ondersteunen van klinische studies.

Je komt te werken in een dynamische start-up company waar bijzonder veel gebeurt! Je werkt samen met onderzoeksgroepen over de hele wereld, en je kunt veel leren over nieuwe medische technologie. Je krijgt de kans om congressen en ziekenhuizen over de hele wereld te bezoeken en eventueel studieresultaten te presenteren.

Je takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Uitdenken en beschrijven van onderzoeksprotocollen.
 • Trainen en begeleiden van gebruikers van het platform.
 • Bedenken van nieuwe specificaties voor ons BreathBase onderzoeksplatform en onze hardware.
 • Meewerken aan risicoanalyse, interne audits en beschrijvingen in onze technische documentatie.
 • Inhoudelijke contacten onderhouden met klinische partners, onderzoeksgroepen en de farmaceutische industrie.
 • Schrijven van grantaanvragen.
 • Schrijven van blogs en whitepapers – samen met een communicatie-expert.
 • Meeschrijven aan wetenschappelijke publicaties.
 • Analyseren van data met behulp van Matlab, Python, SPSS of R.

Wij bieden:

 • Een competitief salaris, gebaseerd op je ervaring.
 • 25 vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een stimulerende, uitdagende werkomgeving met een bijzonder, divers en gemotiveerd team.
 • Een kans om met partners en onderzoeksgroepen over de hele wereld te werken en congressen te bezoeken.
 • Een kans om de manier waarop patiënten gediagnosticeerd en behandeld worden voorgoed te veranderen!
Vereisten

We zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Je beschikt over ten minste een master’s degree in geneeskunde, technische geneeskunde, farmacologie of biomedische technologie of biomedische wetenschappen.
 • Een PhD is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • Je hebt enige ervaring met onderzoek en affiniteit met medische technologie.
 • Je werkt graag in een team.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands.

Reageren op deze vacature kan via de volgende link.

Document Control Manager

Document Control Manager

Dit betreft een vaste functie. Heb jij ervaring met Document Control binnen een Medical Device organisatie en ben jij toe aan een volgende stap? Een functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt? Dan is dit is een unieke kans om te laten zien wat je...

Legal Counsel

Legal Counsel

Wij zoeken een Legal Counsel die durft. Iemand die juridische eindverantwoordelijkheid draagt binnen onze MedTech start-up. De beschermheer/beschermvrouw van ons IP met een belangrijke rol in de onderhandelingen met ziekenhuizen, universiteiten, de farmaceutische...

Quality Manager

Quality Manager

Certificering en kwaliteitsmanagement zijn van groot belang binnen ons snelgroeiende bedrijf. In deze functie krijg je de kans om kwaliteitsmanagement zelf op te zetten en in te richten en je collega’s hiermee te inspireren. Jij zorgt ervoor dat wij aan alle...