Bedrijfsjurist

Sep 14, 2020

Functieomschrijving

Breathomix is een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder innovatieve technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen, maar ook kunnen bepalen bij welke behandeling een patiënt baat zou kunnen hebben. Op deze manier kunnen we de kans op overleving vergroten, de kwaliteit van zorg en leven verbeteren, en kosten besparen. Onze BreathBase oplossing bestaat uit een onderzoeks- en analyse platform, een database met duizenden klinisch gevalideerde ademprofielen en een elektronische neus voor het meten van ademprofielen: de SpiroNose.

Momenteel richten wij ons op longaandoeningen zoals Covid-19, astma/COPD, longkanker en ILD, op predictie van respons op immunotherapie en het diagnosticeren van andere, niet long-gerelateerde aandoeningen op basis van ademanalyse.

Wij werken momenteel aan een tiental klinische studies verspreid over locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië. Daarnaast werken we aan het implementeren van de eerste toepassingen in de klinische praktijk.

Als bedrijfsjurist rapporteer je aan de Chief Exective Officer. Je adviseert en neemt deel aan onderhandelingen, stelt contracten op en beoordeelt contracten, met bijvoorbeeld ziekenhuizen, universiteiten, de farmaceutische industrie en overheidsinstanties. Je zorgt ervoor dat contracten goed in elkaar zitten, en (aansprakelijkheids)risico’s voor onze organisatie afgedekt worden. Daarnaast ben je betrokken bij arbeidscontracten van medewerkers en compliance, vooral op het vlak van data privacy en security.

Naast je juridische takenpakket, stellen we ons voor dat je ook een aantal andere interne managementtaken zult gaan vervullen.

Je takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Opstellen en beoordelen van contracten met externe partijen zoals ziekenhuizen, onderzoekspartners, de farmaceutische industrie en overheidsinstanties.
 • Risicobeheersing, o.a. met betrekking tot aansprakelijkheid.
 • Managen van compliance op het vlak van data privacy en security, maar eventueel ook in andere processen.
 • Beschermen van de intellectuele eigendom van het bedrijf.

Wij bieden:

 • Een competitief salaris, gebaseerd op je ervaring.
 • 25 vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een stimulerende, uitdagende werkomgeving met een bijzonder, divers en gemotiveerd team.
 • Een premievrije oudedagsvoorziening.
 • Een kans om de manier waarop patiënten gediagnosticeerd en behandeld worden voorgoed te veranderen!
Vereisten

We zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Je beschikt over ten minste een master’s degree in rechten en hebt ten minste twee tot vier jaar werkervaring bij voorkeur in de advocatuur of het bedrijfsleven.
 • Ervaring in een internationale omgeving is een pre.
 • Je hebt ervaring in het contractrecht.
 • Je hebt ervaring met ICT en privacyrecht.
 • Je hebt ervaring met auteursrecht.
 • Je hebt interesse om je eventueel in een managementrol te ontwikkelen.
 • Je werkt graag in een team.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands.

Reageren op deze vacature kan via de volgende link.

Parttime CFO

Parttime CFO

Functieomschrijving Breathomix is een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder innovatieve technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen, maar ook kunnen bepalen...

Quality Manager

Quality Manager

Functieomschrijving Breathomix is een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder innovatieve technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen, maar ook kunnen bepalen...

Scientific Project Manager

Scientific Project Manager

Functieomschrijving Wil jij als Scientific Project Manager meewerken om een revolutionair medical diagnostic device naar de kliniek te brengen? Breathomix is een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder...