Legal Counsel

Dec 11, 2020

Wij zoeken een Legal Counsel die durft. Iemand die juridische eindverantwoordelijkheid draagt binnen onze MedTech start-up. De beschermheer/beschermvrouw van ons IP met een belangrijke rol in de onderhandelingen met ziekenhuizen, universiteiten, de farmaceutische industrie en overheidsinstanties. 

 

Wat je gaat doen als Legal Counsel:

Je bent sparringpartner en adviseur voor de directie. Je adviseert en maakt impact bij de onderhandelingen en externe stakeholders. Vanuit jouw eindverantwoordelijkheid durf je keuzes te maken, zorg je voor de juiste contracten en dek je de (aansprakelijkheids) risico’s voor onze organisatie af. Daarnaast ben je betrokken bij compliance, vooral op het vlak van data privacy en security. Je rapporteert aan de CEO.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Opstellen en beoordelen van contracten met externe partijen zoals ziekenhuizen; onderzoekspartners, de farmaceutische industrie en overheidsinstanties.
 • Risicobeheersing, o.a. met betrekking tot aansprakelijkheid.
 • Managen van compliance op het vlak van data privacy en security, maar eventueel ook in andere processen.
 • Beschermen van de intellectuele eigendom van het bedrijf.

Wie zijn wij?

Wij zijn een dynamische, internationaal opererende start-up in de medische technologie. Wij werken aan een bijzonder innovatieve technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen, maar ook kunnen bepalen bij welke behandeling een patiënt baat zou kunnen hebben. Op deze manier kunnen we de kans op overleving vergroten, de kwaliteit van zorg en leven verbeteren, en kosten besparen.

Momenteel richten wij ons op longaandoeningen zoals Covid-19, astma/COPD, longkanker en ILD, op predictie van respons op immunotherapie en het diagnosticeren van andere, niet long-gerelateerde aandoeningen op basis van ademanalyse.

Wij werken aan klinische studies verspreid over locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië. Daarnaast werken we aan het implementeren van de eerste toepassingen in de klinische praktijk.

 

Wie jij bent:

Jij hebt je sporen bij een advocatenkantoor verdiend en bent nu klaar voor eindverantwoordelijkheid. Je hebt veel energie en je bent positief, jou maken ze niet gek. Je hebt een pragmatische manier van werken, je denkt mee met de mensen om je heen en je vindt altijd wel een manier om zaken voor elkaar te krijgen. Ook in onderhandelingen ben je pragmatisch, en stevig wanneer dit nodig is.

Daarnaast denken wij dat nodig is:

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding Nederlands recht.
 • Je hebt twee tot vier jaar werkervaring, bij voorkeur in de advocatuur.
 • Je hebt ervaring in een internationale omgeving is een pre.
 • Je hebt ervaring in het contractrecht, auteursrecht, ICT en privacyrecht.
 

Wat wij bieden:

De kans om je eigen functie vorm te geven en met ons mee te groeien. We hebben een stimulerende en uitdagende werkomgeving met een bijzonder, divers en gemotiveerd team. Je krijgt de unieke kans om bij te dragen aan het bestrijden van de Covid-19 pandemie en de manier waarop patiënten gediagnosticeerd en behandeld worden voorgoed te veranderen! Daarnaast:

 • Een competitief salaris, gebaseerd op je ervaring.
 • 25 vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een premievrije oudedagsvoorziening.

Groei jij met ons mee? Reageer dan snel via de volgende link.

C# .NET Software Developer

C# .NET Software Developer

C# .NET Software Developer We are building our Netherlands-based software team and we are looking for cutting edge C#, .NET-developers. We offer you the unique opportunity to grow the software team with us, therefore teamwork is very important. We are looking for...

Lead Software Developer

Lead Software Developer

Lead Software Developer We are building our Netherlands-based software team and we are looking for cutting edge C#, .NET-developers. We offer you the unique opportunity to grow the software team with us, therefore teamwork is very important. We are looking for...

Open Application

Open Application

We are always interested in creative people who want to strengthen our team. Do you think you can contribute on accomplishing our mission and would you like to join a team of professionals, please let us know and drop us an e-mail with your CV or LinkedIn profile. We...