Junior Legal Health Counsel

May 19, 2022

Ben jij onlangs afgestudeerd in het Gezondheidsrecht en wil jij een impact maken op de toekomst van de medische gezondheidszorg? Durf jij het aan op basis van jouw medisch-juridische kennis koers te bepalen voor onze innovatieve technologie? Lees dan verder!

Breathomix

Breathomix is een dynamische, internationaal opererende MedTech start-up. Wij werken aan een bijzonder innovatieve, medische technologie waarmee wij door middel van ademanalyse vroegtijdig ziekte kunnen opsporen. Onze medische technologie stelt ons ook in staat te bepalen bij welke behandeling een patiënt baat zou kunnen hebben.

Op dit moment werken wij aan ruim veertig klinische studies verspreid over locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië. Daar komen nog altijd klinische studies bij. Daarnaast werken wij aan de zeer spoedige implementatie van de eerste toepassingen in de klinische praktijk. In deze fase wordt het dus belangrijk onszelf en onze onderzoek partners meer medisch-juridische sturing te geven. En dat is waar wij jou nodig hebben!

 

Jouw functie

Als Junior Legal Health Counsel ben jij de expert op het gebied van het gezondheidsrecht. Daarnaast sta je – als je de standaard niet al kent – open voor het leren interpreteren en daadwerkelijk implementeren van de ISO 1455 standaard.

Met jouw specifieke medisch (wetenschappelijke) kennis begeleid je de organisatie, jouw collega’s en de huidige procedures. Tegelijkertijd daag je de organisatie en jouw collega’s uit zich – waar mogelijk – los te maken van vastgeroeste gewoontes als daar vanuit jouw invalshoek ruimte voor bestaat. Dat betekent dus dat je vanuit jouw expertise mede helpt de strategie en koers van de organisatie te bepalen. Een mooie kans om vanuit een juridische invalshoek impact hebben op de (toekomst van de) medische gezondheidszorg.

Je gaat je daarnaast concreet bezighouden met onder andere:

 • Het beoordelen van huidige overeenkomsten en samenwerkingsprotocollen met onderzoekspartners;
 • Opstellen van samenwerkingsprotocollen;
 • Het beoordelen van documentatie voor klinische studies;
 • Het beoordelen van klinische protocollen vanuit een legal health perspectief;
 • Je daagt zowel de legal als regulatory afdeling uit;
 • Je leert de regulatory standaard 1455 te interpreteren en te implementeren;
 • Je bent een adviesorgaan voor huidige en toekomstige onderzoekspartners.

Wie jij bent

In deze functie opereer je als specialist en schakel je tussen veel verschillende stakeholders. In dat contact ben je optimistisch en oplossingsgericht. Jij herkent risico’s wel, maar draagt dus ook altijd graag een oplossing aan. Je bent ambitieus en wilt graag groeien, daarin is het belangrijk dat je kunt reflecteren en verantwoordelijkheid neemt. Je durft keuzes te maken en zelfstandig beslissingen te nemen.

Wij denken dat je het volgende nodig hebt;

 • MSc in Gezondheidsrecht;
 • Ervaring in de vorm van een stage;
 • Vloeiende beheersing van de Engelse taal;
 • Je bent internationaal nieuwsgierig.

Ons aanbod

Bovenop jouw salaris, 25 vakantiedagen en een bijzonder goede pensioen voorziening (zonder eigen bijdrage) bieden we ook:

 • Groei: Je bent onderdeel van een groeiend(e) organisatie, team en technologie. Daarbij krijg je ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en fouten te maken. We besteden graag aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.
 • Team: Je bent onderdeel van een internationaal en intelligent team dat er echt voor gaat het verschil te maken. Dit inspireert en motiveert.
 • Maak impact: Jouw functie doet er echt toe! Je hebt de kans om impact te maken op de toekomst van de gezondheidszorg.
 • Fun: We werken hard en maken tegelijkertijd veel plezier. We vieren successen, gepland en ongepland. We genieten van vrijdagmiddagborrels en regelmatige gezamenlijke events.

Groei jij met ons mee? Reageer dan snel via de volgende link, of in het geval dat je vragen hebt, neem dan contact op met Dick Naezer via dick.naezer@breathomix.com

Full Stack Developer

Full Stack Developer

Breathomix is an internationally operating Medical Tech Scale-Up. We take pride in truly innovating the future of healthcare and revolutionize patient diagnosis and treatment. Our core business is breath analysis for diagnosing a multitude of conditions (Asthma, COPD,...

Scientific Project Manager

Scientific Project Manager

Help jij ons om revolutionaire medische technologie naar de praktijk te brengen? Wil jij impact maken op de toekomst van de gezondheidszorg? Lees dan verder hoe jij de manier waarop patiënten gediagnosticeerd en behandeld worden voorgoed kan veranderen! Breathomix...